Домът комфортен и здравословен с изолация от полиуретан

авг. 16, 2022 | ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

Пръскана изолация с полиуретан

Полиуретаните, нанасяни на място чрез пръскане или инжектиране (изливане), са термо-акустични изолационни системи. Нанасят се машинно и се адаптира към повечето нужди на потребителя и конструктивните елементи.

Изолацията на пода с пръскане прави възможно неутрализирането на досадни шумове, естествено предизвиквани от обитателите на една сграда, като например удари. Тези проблеми успешно се решават и при подови плочи между етажите, които нямат изолация. Често срещано е при стари сгради, при които този показатели се влошат с течение на времето.

От своя страна акустичната рехабилитация чрез изливане на полиуретан въвежда изолационния материал във въздушната камера на прегради и фасади. По този начин е възможно да се изолира както термично, така и акустично и да се санират сградите лесно и бързо.

Резултатът от нанасяните чрез пръскане или изливане на място полиуретанови термо-акустични изолационни системи е твърда пяна с ниска плътност с висока акустична ефективност. Пенополиуретаните са формулирани без пенообразуващи агенти, които биха могли да повлияят на озоновия слой или глобалното затопляне поради състава му на водна основа.

Приложението на термо-акустични пенополиуретани подобрява изолацията срещу въздушен шум както между съседите, така и от тези, идващи отвън. Дава много добри резултати в приложението си за изолация на фасадни и вътрешни стени.

Уникалното е, че използването им не води до загуба на обитаемо пространство в интериора, което може да се случи с други изолационни решения. Системите полиуретан има много добро прилепване, водят до намаляване на акустичните мостове по ефективен начин, бързо и без отпадъци. Полагането им се извършва машинно.

Едни от най-добрите машини в бранша за нанася и инжектиране на полиуретан на място са Rector марка на американската компания Graco. Те са надеждни, прецизни и с високо ниво на техника. Имат вграден HMI – модул за комуникация човек – машина, където получавате детайлен доклад за качеството и количество на извършената работа. Няма друга компания която да се похвали с такива възможности на своите продукти.

Комбинацията човек, машинно полагане и полиуретан не води само до подобряване на енергийната ефективност на сградите. В допълнение получавате, дигитален контрол на качеството, по-здрави стени, повече погълнат шум и вибрации, отлична звукоизолация, което води до по-добро качество на живот на потребителите.

0 Comments

Submit a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Къде да ни откриете

офис и управление

1528, София, НПЗ Гара Искър, ул Поручик Неделчо Бончев №2

+359 878 975 062

info@aginvest.org

Оставете съобщение

8 + 11 =