Домът комфортен и здравословен с изолация от полиуретан

Домът комфортен и здравословен с изолация от полиуретан
16 април 2020

Полиуретаните, нанасяни на място чрез пръскане или инжектиране (изливане), са термо-акустични изолационни системи. Нанасят се машинно и се адаптира към повечето нужди на потребителя и конструктивните елементи.

 

Изолацията на пода с пръскане прави възможно неутрализирането на досадни шумове, естествено предизвиквани от обитателите на една сграда, като например удари. Тези проблеми успешно се решават и при подови плочи между етажите, които нямат изолация. Често срещано е при стари сгради, при които този показатели се влошат с течение на времето.

 

От своя страна акустичната рехабилитация чрез изливане на полиуретан въвежда изолационния материал във въздушната камера на прегради и фасади. По този начин е възможно да се изолира както термично, така и акустично и да се санират сградите лесно и бързо.

 

Резултатът от нанасяните чрез пръскане или изливане на място полиуретанови термо-акустични изолационни системи е твърда пяна с ниска плътност с висока акустична ефективност. Пенополиуретаните са формулирани без пенообразуващи агенти, които биха могли да повлияят на озоновия слой или глобалното затопляне поради състава му на водна основа.

 

Приложението на термо-акустични пенополиуретани подобрява изолацията срещу въздушен шум както между съседите, така и от тези, идващи отвън. Дава много добри резултати в приложението си за изолация на фасадни и вътрешни стени.

 

Уникалното е, че използването им не води до загуба на обитаемо пространство в интериора, което може да се случи с други изолационни решения. Системите полиуретан има много добро прилепване, водят до намаляване на акустичните мостове по ефективен начин, бързо и без отпадъци. Полагането им се извършва машинно.

 

Едни от най-добрите машини в бранша за нанася и инжектиране на полиуретан на място са Rector марка на американската компания Graco. Те са надеждни, прецизни и с високо ниво на техника. Имат вграден HMI – модул за комуникация човек – машина, където получавате детайлен доклад за качеството и количество на извършената работа. Няма друга компания която да се похвали с такива възможности на своите продукти.

 

Комбинацията човек, машинно полагане и полиуретан не води само до подобряване на енергийната ефективност на сградите. В допълнение получавате, дигитален контрол на качеството, по-здрави стени, повече погълнат шум и вибрации, отлична звукоизолация, което води до по-добро качество на живот на потребителите.

29 юни 2020
LineLazer V ES 2000 - електрическата машина за пътна маркировка.

LineLazer V ES 2000 е напълно електрическа машина за полагане на пътна маркировка. Мощността и осигурява високата производителност, необходима за справяне с големите по обем приложения.

прочети още
23 август 2019
Бояджийски машини на Graco FinishPro HVLP

Проектирани за превъзходно разпръскване на широка гама от материали, FinishPro HVLP са едни от най-компактните и най-надеждните HVLP бояджийски машини на пазара, предназначени за нанасяне на фини крайни покрития.

прочети още
13 май 2020
Заедно в борбата с COVID-19

Бързото разпространение на Корона вирус Covid 19 налага необходимостта от по-висока продуктивност при третиране на повърхности за дезинфекция. Сега съществуващите съоръжения за дезинфекция са недостатъчно продуктивни и/или безопасни за използване с химикали, необходими за убиване на вируса.

прочети още
8 май 2020
Полиуреа - характеристики и приложение

В строителството и промишлеността се ползва за изграждане на защитно покритие - хидроизолация, антикорозия, износоустойчивост и химическа устойчивост на обекти от бетон, метал, дърво или други.

прочети още
24 юни 2019
Промоционална цена за Реактор Е-10, 240V, комплект готов за работа.

Машина за пръскане на полиуретан. Комплекта включва: 11м. маркучи с рециркулация, нагреватели за двата материала до 69 градуса Целзий и пистолет по избор - Fusion AP, MP, CS или Probler 2.

прочети още