КОМПРЕСОРИ И ИЗСУШИТЕЛИ

КОМПРЕСОРИ И ИЗСУШИТЕЛИ

Професионални влагоуловители и компресори за въздух за вашите индустриални предприятия.  В нашия продуктов каталог ще намерите индустриални машини на най-големите производители на страхотни цени!

 

Какво е компресор за въздух?

Компресорите за въздух са уреди, които се използват за повишаване на налягането на газове и по този начин намаляване на техния обем. Подобни машини се използват в почти всички ниши – стандартните компресори за въздух се използват за помпане на гуми и надуваеми басейни.

 

Има два вида компресори за въздух, които ще намерите и в нашия магазин:

Бутален компресор – при този вид машина повишаването на налягането се случва чрез движение и бутало в цилиндъра на машината. За повечето нужди се използват този вид компресори, тъй като те са с ниско тегло и имат малки габарити, правещи ги много удобни за употреба;
Винтов компресор – за професионални и промишлени цели се използват този вид компоресори, тъй като те постигат по-високо налягане на въздуха, но са много по-сложни за използване.
 

А за какво се използват изсушителите за въздух?

Професионалните влагоуловители са машини, които извличат влагата от въздуха. Те се използват за да се контролира относителната влажност на въздуха, който навлиза в конкретно предприятие. Машината работи като кондензира излишната влажност във въздуха и по този начин го изсушава. Водата от кондензирания въздух бива прецеждана в специален съд за вода, а изсушеният въздух бива леко загряван преди да бъде изкаран от машината.

 

Единствената поддръжка, от която машината има нужда е да се изхвърля събраната в неговото хладилно помещение вода.