Полиуреа - характеристики и приложение

Полиуреа - характеристики и приложение
8 май 2020

В строителството и промишлеността се ползва за изграждане на защитни покрития - хидроизолация, антикорозия, износоустойчивост и химическа устойчивост на обекти от бетон, метал, дърво или други. В основата на химията и лежи реакция между висококачествени изоцианатни полимери със смес от реактивни амини смоли. За по-любознателните това е линк към Wikipedia тук .

Полиуреата се отличава с изключителни характеристики;

  • бързо втвърдяване,
  • безшевно покритие,
  • 100% сухо вещество, без разтворители и летливи вещества,
  • висока устойчивост на износване, хидролиза и бактерии,
  • 100% хидроизолационно покритие,
  • устойчиво на УВ-лъчи,
  • системи с висока твърдост до системи с висока еластичност,
  • температурна устойчивост (-30С до + 150С),
  • неограничена дебелина на слоя при едно полагане,
  • инертен материал – не въздейства върху здравето на човек  и околна среда.

Най-често полиуреа се нанася под формата на спрей със специализирани машини. Това позволява да се полага бързо. Времето за реакция между компонентите е в рамките на няколко секунди, през което време материала полимеризира и се втвърдява. След около два часа изолирания обект може да бъде пуснат в експлоатация.

Подробности за цени на машини с които се работи полиуреата и самите системи полиуреа като материал може да намерите на нашия сайт.

 

29 юни 2020
LineLazer V ES 2000 - електрическата машина за пътна маркировка.

LineLazer V ES 2000 е напълно електрическа машина за полагане на пътна маркировка. Мощността и осигурява високата производителност, необходима за справяне с големите по обем приложения.

прочети още
23 август 2019
Бояджийски машини на Graco FinishPro HVLP

Проектирани за превъзходно разпръскване на широка гама от материали, FinishPro HVLP са едни от най-компактните и най-надеждните HVLP бояджийски машини на пазара, предназначени за нанасяне на фини крайни покрития.

прочети още
13 май 2020
Заедно в борбата с COVID-19

Бързото разпространение на Корона вирус Covid 19 налага необходимостта от по-висока продуктивност при третиране на повърхности за дезинфекция. Сега съществуващите съоръжения за дезинфекция са недостатъчно продуктивни и/или безопасни за използване с химикали, необходими за убиване на вируса.

прочети още
16 април 2020
Домът комфортен и здравословен с изолация от полиуретан

Полиуретаните, нанасяни на място чрез пръскане или инжектиране (изливане), са термо-акустични изолационни системи. Нанасят се машинно и се адаптира към повечето нужди на потребителя и конструктивните елементи.

прочети още
24 юни 2019
Промоционална цена за Реактор Е-10, 240V, комплект готов за работа.

Машина за пръскане на полиуретан. Комплекта включва: 11м. маркучи с рециркулация, нагреватели за двата материала до 69 градуса Целзий и пистолет по избор - Fusion AP, MP, CS или Probler 2.

прочети още